Solfa Recordings, al servei de la música

Els inicis de Solfa Recordings

Després d’un període de feina com a freelance, en Lluís Miquel Soler i Farriols, funda l’any 2000 Solfa Recordings, empresa dedicada, a més de l’organització de concerts lírics, de cambra o simfònics, a la que és la seva verdadera especialitat: l’enregistrament de concerts en directe de clàssica i contemporània, així com l’edició discogràfica. Treballant des del 2005 en estreta col·laboració amb Catalunya Música, disposa d’un complet equip tècnic i professional per tal de fer enregistraments tant d’àudio com de vídeo.

Una nova etapa de Solfa Recordings

Solfa Recordings és actualment un segell amb clara vocació de servei a la música del nostre país; és a dir, als músics, tant compositors com intèrprets. Alhora ens obrim a la música i als músics d’arreu ja que la música és l’art universal per excel·lència. En aquests moments de dificultats en el món de la cultura en general – i de la música en particular, i més encara, de la música enregistrada – volem impulsar Solfa Recordings com un dels segells catalans de referència i pretenem iniciar una aventura tan agosarada com fascinant.

A en Lluís Soler i Farriols s’hi afegeix ara a Solfa Recordings Josep Pascual i Triay, de llarga experiència en diversos àmbits del món musical, tant com a compositor, com a crític musical i com a director artístic i cap de producció en iniciatives discogràfiques. Junts pretenen impulsar una nova etapa en la trajectòria de Solfa Recordings i fer d’aquest segell una empresa catalana coneguda i reconeguda arreu. La importància que actualment tenen les xarxes socials, les noves tecnologies i la distribució internacional és un element fonamental per aconseguir que els discos de Solfa Recordings arribin a qualsevol indret del món i a tot això pensem destinar els recursos necessaris. L’edició d’un disc és una aventura fascinant i il·lusionant on intervé molta gent, és un producte col·lectiu que recull un moment irrepetible. Creiem que, un cop tenim el disc, allò que cal és difondre la seva aparició al mercat. Tothom ha de saber que el disc ja està disponible, tant el públic com la crítica, tant les botigues virtuals com les convencionals, tant els internautes com la gent del carrer, tant els melòmans com els hipotètics interessats en aquest disc. Per això és tan important per a nosaltres la difusió i la distribució, i tot mitjançant els canals habituals i els que en ofereixen les noves tecnologies.

Tal com passava amb les acurades edicions dels antics vinils, atorguem una gran importància a la qualitat en la presentació, no només pel que fa a la qualitat tècnica dels nostres enregistraments sinó també a la qualitat dels textos dels nostres llibrets, de les imatges i del disseny. Per aconseguir els nostres propòsits comptem amb professionals qualificats i, en definitiva, amb un equip humà i professional que permetrà situar el nostre segell al lloc que li correspon.

Tal com pertoca a una discogràfica catalana del nostre temps, el compromís de Solfa Recordings amb la promoció dels intèrprets i compositors del país és un dels trets distintius com també ho és la recuperació i divulgació del nostre patrimoni musical. En aquest sentit, concebem la recuperació patrimonial des d’una perspectiva àmplia; és a dir, que tant ens interessa recuperar el llegat d’un mestre de capella del segle XVIII com els enregistraments que ens han arribat de destacats intèrprets d’èpoques més o menys reculades – però sempre amb la millor qualitat tècnica possible com correspon a un segell com el nostre – com també d’un passat recent de la música anomenada lleugera, la música per a cobla, la música tradicional i popular i un etcètera que volem llarg. Podríem dir que tot allò que és música, recuperació patrimonial i divulgació de la nostra cultura ens mou, alhora que no perdem de vista el caràcter universal de la música.